• Admin

A WRF első blogja a Roma Hang kezdeményezés

Az igazság néha fáj bizonyos embereknek, de ki kell mondani. - írta Deny Dobobrov


Kedves barátaim, nyilvánvaló, hogy sok roma nem érti, ki a Roma Világszövetség, mi a küldetésünk, és hogyan dolgozunk keményen jogainkért!


Nem Vöröskereszt vagy humanitárius szervezet, pedig kedves testvérünk, a Magyarországi Területi Iroda elnöke rengeteg vagyunk humanitárius munkát végzett az országban, amit mi magunk finanszíroztunk, kormány és intézmények segítsége nélkül. És így tettek más tagok is az évek során, saját zsebünkből, például regionális szervezetünk írországi elnöke, Varadi Bela.


A Roma Világszövetség világossá kívánja tenni, hogy olyan Emberi Jogi Szervezet vagyunk, amelybe az ENSZ, az Európai Unió, az Egyesült Államok kormánya és más nemzetközi szervezetek is bekapcsolódnak a romák megfelelő és átlátható képviselete érdekében.


Sokan hamis ellen, vádakat, pletykákat terjesztenek ellenünk, mert félnek, hogy leleplezzük korrupciójukat. Az politikusok és önkormányzati vezetők közül sokan félnek a leleplezéstől. Haszon kulturális programokat rendeznek, új embereink melyszegénységben élnek, sokak nem találnak munkát, nincs elegendõ elelmiszer es tuzelo a csaladok szamara , rengetegen eheznek es faznak a tel folyaman valamint nem kapnak megfelelo egészségügyi ellátást.


Egy igazi egységes önkormányzati modellt szerettünk volna mutatni, aki össze tud jönni és segít a rászoruló közösségünkön, ahelyett, hogy várna vagy várna, hogy a nem romák (gadze) segítik.


Nem vagyunk diktátorok, soha nem mondtuk, hogy az önök elnökei vagy királyai leszünk, mint ahogy mások teszik és teszik manapság.


Íme a hazugságok és vádak listája:

  • Pénzt keresünk a munkánkkal.

  • A kormány fizet nekünk

  • Az Egyesült Nemzetek fizet nekünk

  • Finanszírozott projekteket működtetünk

  • Pénzt lopunk, ami a romák megsegítésére szolgál.


Az igazság az, hogy soha senkitől, kormánytól, intézménytől vagy alapítványtól nem kaptunk fizetést. Mindent, amit eddig tettünk, önerőből vásároltuk.


Megértjük, hogy sokan nem értik, amit csinálunk, és félreértünk minket, ha azt hiszik, hamis ígéreteket teszek. Valójában mindig azt mondjuk, hogy segítsünk, hogy segítsünk!


Egy kettő vagy akár 10 ember egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy emberek millióin segítsen! Bizonyított tény, hogy csak az Európai Unióban a romák 80%-a szegénységben él. Senki nem tesz semmit, hogy ezt megjavítsa, vagy segítsen ezeknek az embereknek. Ehelyett integrálni akarnak minket, de mégsem vonnak minket a döntéshozatalba.


Ez csak a kényszerű asszimiláció leplezése! Így elfelejthetjük kultúránkat, őseink hagyományait, nyelvünket, és úgy viselkedhetünk, ahogy ők akarják, megmondva, mit, hogyan és mikor tegyünk.


Szeretnénk világossá tenni, hogy ha módunkban áll, segítünk az embereknek, de szervezetünk leginkább a jogainkért küzd.


A Roma Világszövetség egy közösségvezérelt platformot indít, amelynek célja a romák előtt álló számos probléma megoldása. Platformunk a témák széles skáláját fedi le, és úgy lett kialakítva, hogy növekedjen és alkalmazkodjon a felmerülő új kihívásokhoz. A platform olyan kihívásokkal foglalkozik, mint a diszkrimináció, az oktatási szegregáció, a foglalkoztatás, a lakhatás és még sok más. Olyan roma jogvédők és vállalkozók hozták létre, akik életüket a romák jogaiért küzdötték saját országukban. Ez a projekt az első a maga nemében – egy teljes körű megoldás, amely a roma közösséget teljes egészében támogatja.


Megoldásunk hangot és esélyt ad a romáknak, hogy sikeresek legyenek az életben. Célunk, hogy oktatást és tájékoztatást nyújtunk olyan témákban, mint az emberi jogok, a bevándorlás, a civil társadalom stb. A Roma Voice Project több platformot is tartalmaz, például egy szoftvert, okostelefonos alkalmazást és közösségi csoportokat, valamint médiaplatformokat.


Köszönöm az olvasást és a megértést.

3 views0 comments

Recent Posts

See All