top of page
O petiție pentru recunoașterea autoguvernării naționale a romilor
a Dizolvarea Partidei Romilor „Pro Europa“

 

Stimatului Guvern al României a onoraților săi reprezentanți,

 

Noi, subsemnatii cetățeni ai României, aparținând comunității de romi, ne exprimăm prin prezenta îngrijorarea față de starea Actuală a conducerii în ceea ce privește treburile romilor noadin Am fost martori a am experimentat probleme care credem provin din reprezentarea in adecvată oferită de Partidul Romilor, oficial official drept Partida Romilor „Pro Europa” (PRPE). În consecință, pledăm pentru recunoașterea unei noi autoguvernări naționale a romilor ca organismus reprezentativ, solicitând totodată dizolvarea PRPE.

 

Inițiativa noastră se bazează pe faptul că un număr signifikativ de cetățeni romi români se simt dezamăgiți de performanța PRPE. Zúčastněné strany jsou zaměřeny na hlavní koncentrovanou politiku, více degrabă degrabă decât pe probleme sociale presante care privesc comunitatatea noastră, cum ar fi reductionrea sărăăciei, accesul la educațici represante de satareÙi guvernamentale instituce.

 

Autoguvernarea Națională a Romilor își propue with a devina instrument účinný pro promovarea, protejarea și susținerea drepturilor și aspirațiilor romilor din România. Nezávislá organizace intenționează să lucreze îndeaproape with toate părțile interesate implicate în elaborarea politicilor care beneficiază comunitatea noastră. În plus, urmărește să prioritizeze interesele noastre colective, asigurându-ne în același timp că fiecare voce este auzită fără excepție.

 

Prin semnarea acestei petiții, ne declarăm colectiv încrederea în înființarea și recunoașterea acestui nou autonomní organismus. Autoguvernarea Națională a Romilor nabízí platformu pro a promový pokrok v zahrnutí sociální, ekonomické a konzervativní kulturní oblasti pro cetățenii romi din România. Obținerea recunoașterii atât din partea autorităților naționale, cât și internaționale va oferi legitimitate eforturilor acestora.

 

Îi îndemnăm pe cei aflați la putere și în influente în societatea românească să ia îv uvažované sprijinirea acestei petiții prin:

 

1. Recunoscând că structura reprezentativă existentă în cadrul PRPE nu a reușit să abordeze sociale problemele stringente cu care se confruntă cetățenii romi români.

 

2. Recunoașterea Autoguvernării Naționale a Romilor ca organismus reprezentativ pentru comunitatea de Romi din România.

 

3. Inițierea procesului de dizolvare a PRPE din cauza eșecului acestora în abordarea adecvată a nevoilor și aspirațiilor cetățenilor romi români.

 

Angajându-ne în aceste acțiuni, am permite o revitalizare mult așteptată a reprezentării romilor în națiunea noastră, urmărind alocarea și utilizarea echitabile a resurselor cotru.munitiiăarea Kromě toho, ar stimula un mediu care spijină în mod activ integrarea socială și șanse egale pentru toți.

 

În încheiere, vă rugăm, stimați membri ai Guvernului României, with luați în zvážení starostí naší společnosti a recunoașteșteșteșteți potenciálně reprezentativní a společně reprezentativní autoguvernarii Národní organizace noastră. Vă implorăm să susțineți această petiție, reconsiderândând modul în care PRPE s-a compportat reprezentând interesele noastre și recunoscând că o organație mai concentrată, transparentă și incluzivcetÛă poate face romi români.

 

Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a analiza preocupările noastre. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră și sperăm că împreună, putem continua să milităm for unitate, progres și moștenire Culturală înfloritoare în cadrul nostrețiu.

 

Cu upřímně, Subsemnatii cetățeni romi români

Sunt de acord să semnez petiția în acord cu prevederile acesteia

Vă mulțumim că ați semnat! Opre Roma!

bottom of page